Spoštovani člani 

Društvo RMED SREČNO ZAGORJE, katerega član ste, je vključeno tudi v vseslovensko združenje RUDA. Tako smo letos dobili povabilo knapovskih prijateljev iz Rudarskega etnološkega društva Brezno – Huda jama, ki nas vabijo, da se jim pridružimo na avtobusu do zasedenosti (še cca 15 prostih sedežev) in skupaj obiščemo knapovski festival v Avstriji v Bad Gesteinu, v soboto, 1. septembra 2018. 

Stroški prevoza so: 25 EUR (hrana in pijača v lastni režiji)

Prijave zbiramo na e-mail društva: rmed.srecno@gmail.com ali na GSM: 041-355-293 – Franci Brinovec do 27.8.2018 oziroma do zasedbe prostih sedežev v avtobusu. 

Odhod avtobusa je predviden ob 8. uri zjutraj iz Laškega, ki bo pobral potnike po dogovoru tudi v Zagorju,… povratek pa je predvidem v večernih urah. 

Na izlet se lahko prijavijo člani društva in njihovi svojci ali prijatelji.

Program:

odhod avtobusa iz avtobusne postaje Laško ob 8.00 uri, preko Zasavja in Ljubljane, tunela Karavanke do Bad Gasteina, kamor naj bi prispeli do 14. ure. Tam si bomo ogledali muzej in rudarski ples z meči. To zanimivo etnološko prireditev bodo letos izvedli štiridesetič. Sledila bo povorka uniformiranih rudarjev do prireditvenega prostora, kjer bo družabno srečanje rudarjev Avstrije. Po druženju se bomo v večernih urah zapeljali proti domu.   


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja